čtvrtek 10. září 2009

Koupe postele

Sem neska konecne koupil novou postel - no jo no, to je zprava co?
Ale nemusi to bejt v kazdejch novinach ne? Nektery veci fuckt nedavam ;o

Sefik v nasi picerce mi nabid ze si musu pujcit firemniho vana. V case 10-12 am, coz je pohoda, rikam si. Postel byla v Chippendale, takove hipicke ctvri pobliz Sydney Uni.

Zkousel sem nejdriv figurnout jak ji prevezu na skutru, coz jsem si ale po case rozmyslel. Ackoli netechnicky vzdelany a manualne pomerne na hovno, i mne se tenhle plan zdal trochu moc.

Tak jsem si vyzvedl klice a mazu pro ten van, zaparkovany o pak bloku dal. Rozjedu se, no worries, pak se ale chci otocit o 180. Tak se otacim, ale jenom o 90 a najednou ale nak potrebuju couvat.

Oukej, rikam si. Dam tam normalne neutral a zaradim do polohy R. (Byl to kupodivu manual, a to se jen tak nevidi). Tak ale auto porad jede do predu. Ted ale uz jsem nejak moc blizko zaparkovanyho bava, ktery vidim cim tdal tim detailneji. Zabrzdim, a uz trochu s mensim klidem o5 zaradim polohu R. Vyrazuji, auto zase jede dopredu. Vyrazuji, zabrzduji auto rucni brzdou a koukam na kolemjedouci auta, nechapave zpomalujici, jak mne objizdeji. Stojim uprostred silnice a blokuji cely pruh.

Zkousim to znovu. Auto ale znovu miri kolmo na to nalestene bavo. Hmm.
Okay, tohle asi nebude zpatecka, rikam si.

Zaslechnu neco o kokotech (jakto, kdyz jsem v aute sam ;0?) a vytahuju telefon.
Manazer se smeje, kdyz mu celou situaci popisuju a mysli si, ze si delam srandu. Pak ale preci jenom prijde vorkmejt Sunny, sedne do auta, zvema lehkymi skubnutimi popotahne radici pakou a vycouva.

Pronesu neco o evropskych autech a plny satisfuckce nasedam do auta. Ani ne za 20 minut stojim pred posteli jakehosi obyvaku v Chippendale a premyslim, jak dostat tuhle skoro dvoumetrovou postel do toho naseho picerkoveho vanu - ktery je vlastne spis takovej pick up.

No ale pick up postele asi ne.

Loucim se s pobavenym Mattem, ktery mi vnuti celkem zachovaly stolek. Vida, aspon neco.

Vracim se zpet s picerkovym autem, vytacim flatmata Jacopa. Jacopo se uz mesic snazi prodat tentokrat uz opravdoveho vana. Puvodni cena pada pravidelne o sta dolaru tydne, jak se mu blizi termin odletu. Cedulka na zadnim skle nyni znaci "500 ono".

Tyvo, za petikilo jo? Ptam se zvedave. Chapu, van neni zrovna v nejlepsim stavu a vycet vseho , co je "fucked up" nam zabere pulku cestuy pro postel. Auto nema zamek, zadni kolo ma neco s napravou, praskla 2 okna, chybici zrcatko..

Chtel ho nechat opravit, ale oprava by stala aspon 1500, potom teprve dostane pink slip (potvrzeni o technickem stavu kary). Pak jeste Rego (registrace - 300) a green slip - neco jako povinne ruceni (700).

No, myslim ze bude nakonec rad kdyz mu za nej daj 200 na srotaku.

Ale postel mam. Manuel - filipinskej Aussie, kazatel z Manily, uz si hovi.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jo, neco podobneho se mi stalo, kdyz mi sefik pujcil svoji Fabii :) jsem zvyklej na skodovku a to ze se ma zpatecka zaradit jako jednicka, s tim jenom ze ji zmacknu, me nenapadlo, tak jsem mu to oprel o barak, nez moje hrdost konecne vzala za sve a ja mu zavolal :) nastesti jenom skrabanecek, mackal sem plyn opatrne :D Ani si ho nevsim. Preji hodne stesti v Australii, Redd