pátek 2. ledna 2009

Vanoce a novej rok

Takze jakozto Cech jsem stravil dalsi (druhe) Vanoce tady u plaze. No jo, ovsemze
mi ozdobene palmy a Santa klaus v zabkach evokuje stredoebropskou vanocni atmosferu
prosincoveho staromaku. Jagby ne ?!

Takze tady mame male hodnoceni - jak ja je nemam rad - pripominaji mi casy budovani lepsich zitrku, ktere jsem nezazil.

Jeste k tem Vanocum. Krome klimaticke podobnosti (30 ve stinu) maj australske Vanoce dalsi specifika. Kuprikladu kapr tady Vanoce celkem taky odsere.

Od nas znam kapra jako svatecni veceri, mozna tu nejsvatecnejsi v nasem religioznim state. Tady je kapr ta nejplevelnejsi ryba. V zakone je stanoveno, ze pokud kapra chytnete, nesmite ho vratit zpatky do vody, ale musite ho nechat chcipnout na sousi.
Pokuta je $500, coz je asi 3krat tolik nez jizda mhd nacerno.

O tom, ze by ho nekdo jedl, jsem slysel zatim jednou, a to navic od omitkare Tondy, ktery je z Moravy.

Heh.

Takze Stedry vecer, jsem stravil nejprve veceri u Saudsko-Arabskych znamych, kde jsme
salat vystridali ryzi a rybu kurakem a lambem. Asi tak kolem 1 rano jsem nase mile pratele opustil, protoze hladina tetrahydrocannabinolu (thc) stoupla nad komunikaci-umoznujici mez. Takze sem rek Haleyku salam, sana sahida, coz je neco jako happy new year a zmizel.

Dalsi destinaci byla japonska Vanocni party u kamose Takumiho ve Star city (takova ohyzdna budova kasina na Darling harbour). Pozval mne, a pozvani se neodmita, navic jsem nechtel dostat katanou..

Vejdu tam a iauugh! Vsude na zemi balonky, a asi 30 japonek, tak 20 japoncu, jeden Kiwi a ja. Takze to bylo celkem cool.

Co je zajimavy - japonci slavi Vanoce tak, ze na stedry vecer jsou s prateli a pari, normalne ve 12 otviraj sano a odpocitavaj pulnoc! Naopak na silvestra jsou v rodinnem kruhu a slavi ho privatne ;-)

Presne naopak nez u nas. Hehe, vetsina japonek si mysli, ze mam umely vlasy, takze ja jim na to, ze mam od babicky pujceny natacky a ze si je vzdycky vecer pred spanim dam na hlavu.

Coz je sice sranda, jak tomu veri, ale oni proste veri vsemu, co jim reknete, nacez se pak porad hihnaj. To vas chvili bavi, ale pak jsem se zacal nudit, taxem vypad ven.

No a novy rok? Ten jsem stravil zas mezi Arabama, ozikama a kiwies, v tom Haithamovym byte v Redfernu.

Tento rok jsem se necitil jako stado , honeny v ohratce hermeticky uzavrenym City, tak jako 1,5 milionu turistu, kteri sem kazdorocne prijedou na leto. A tak jako
minuly silvestr. Takze jsme meli halal na strese, coz bylo taky fpoho.

Salam haleyku

Žádné komentáře: