pátek 23. ledna 2009

Doughboy

Obcas pro sebe a pro flatmaty vemu z prace "domu" pizzu, makam ted v picerce.
Zatim ma 3 pobocky - Newtown, Kings cross a Bondi. A kam dali mne nejvic?
No jasny ze na Zizkov - Kings cross! Zatim delam drivera a dratenku - tu teda
nastesti min, pac bejvam v ulicich busy. Ehm, vetsinou hledanim fiktivnich adres.
Obcas (tak asi kazdej den) se totiz stane, ze nejakym +- vysvetlitelnym zpusobem se treba z "49 Boundary road" stane "150 Bourke street", nebo "Pitt street" v Surry hills je najednou "Ocean stree" v Double bay, etc. Coz se ae ja dozvim jakozto posledni. E.

Uz tak 3 tydny sam sebe presvedcuju, ze si vezmu mapu, ae naak to nevychazi.
Moje prace vipada (a tady zamerne mrvim cestinu) tak, ze vezu od 1 do 5 pizz
tak na 3 ruzna mista v "blizkem" okoli shopu. Coz je ftipny eufemismus pro realitu.

Fpraxi je to totiz tak, ze naberu deliveries a kouknu do nastenne mapy v shopu a snazim se zapamatovat, kde ta mista sou (nakytky seru). Hehe, coz vede k psychologickemu fenomenu znamemu pod pojmem "transakcni chaos" - tedy zpracovavani, uchovavani a vyhodnocovani nekolika informaci najednou, kdyz vam z traye pada jidlo z motorky a jezdite v pratelsky zvajitich castech ulic s hrejivym napisem "no entry". Kdyz uz teda nekdy kyzeny spot nakonec najdu a zaparkuju pod nemene prejici ceduli "no parking at all times", s dodatkem "vehicle will be towed at owner expense", nastava dalsi faze.

A ta nejni o nic lehci. Najit spot je okay, ale to nesmite byt v suburbech jako treba Paddington, se spoustou propletenych residential units a crooked obscure lanes. Pac v techdle ctvrtich funguje asi tak kazdy treti intercom. To pak boucham na dvere, volam do Queenslandu a cesky fuckuju na okolni popelnice, kocky a nocni alternativce s nejednim pohlavim.

Dalsi kapitola jsou cisla domu a jmena ulic. V Evrope jsme zvykli mit pekne oznacene ulice a domy, pouzivame cisla. Ne vsak tady. Tady je treba rada domu, zacina cislem 7, pokracuje 9,11, pak 17-25, pak je park, jina ulice, krizovatka, benzinkaloadingdocksroundabouts*-/&&^^$%$. Aby se ftom gps vyznal. Abych nebyl pes, je fakt ze kolikrat v noci je to - i nekdy existujici cislo v ty rychlosti "jenom" blbe videt. Ae jenom nekdy. Nenene, co to kecam, tovize je to jejich chyba !

Uz sem zvladnul snist celou pizzu po ceste domu na skutru, vzdycky na semaforech a ztratit delivery po ceste (teda ztratit - vyklopit a pak najit, dorucit, vypnout telefon a ujizdet rychle pryc)
Taky se mi tim drobatko zmenil zivotni styl. Domu chodim kolem pulnoci, vecerim v pul jedny extra large pizzu s feferonkama a fstavam v 9, abych moh jit do skoly. Asi to nebude upe to nejlepci ne zaludek, ae jidlo zadaco ;-)

Abych taky vyblil neco jinyho tak tady v Sydny je oproti lonsku konecne leto. Uz tak 2-3 mesice je prum. teplota kolem 30, minulej tejden tady bylo 42, coz uz je i na me moc. Zacal sem hrat na sago, coz mne zatim bavi a prvne sem spad ze skutra, navic s tim pucenym sagem v hodnote $1650. Nastesti sem si nic nezlomil, jenom sedrel/narazil zebro a nohu a nastesti motorka jezdi a sago hraje. Bylo v pevnym kejsu. Jenom ma trochu ohnutou oktavovou klapku, takze ho bude muset nejspis fixnout nakej doktor Sax.

Žádné komentáře: