čtvrtek 4. října 2007

Sesty den

Rekl bych, ze aklimatizace probehla. Uz jsem byl 2* ve skole - Je to "Certificate 2 in IT", takze ajtak. No, ale pratele a kamaradi - mam tu OPET jednu radu - opet z me zkusenosti - jedete-li sem, mejte skolu uz predem alespon na rok, min.na pul, protoze, svete div se,ja ji mam jen na 10 tydnu. Proc to? Jednoduche - sel jsem po tom nejlevnejsim a myslel si, ze to potom vyresim. Jde to, ale jsou to zbytecne starosti navic, musite si prodluzovat vizum, a tak, coz me ceka za 2 mesice.
Mam ale stesti, ti lide, kteri mi s timhle pomahaji se v tom vyznaji (australiaonline), mam se tedye na koho obratit.
Jinak, jsem uz plne asimilovany v novem byte, mam podanou zadost o pracovni povoleni + tax file number (dane). Zitra jdu na jakysi RSA kurz pro ty, kdo chtej pracovat v pohostinstvi. A pak hned do nejake prace. Financni rezerva se tenci a navic si pripadam, ze furt nekde solim prachy, praci to fakt chce. Navic, kdyz pak jdete domu a v parku na vas vybafne -

1 komentář:

Martin Humpolec řekl(a)...

No, s dlouhou školou pro dlouhé vízum bych to také neviděl moc růžově - pokud nebudeš spokojen se školou tak nemáš šanci ji změnit, takže to pak budou vyhozené peníze a ztracený čas.